19 Eylül 2022 Pazartesi

Ekran Sararması Nedir Neden Olur?

Ekran Sararması Nedir?

Cep telefonlarının başına gelebilen arızalardan biri olan sararmış ekran problemi kullanıcıların oldukça canını sıkan durumlardan biri olmaktadır. Bu sorunların birçok farklı nedeni de olabilmektedir. Android telefonun herhangi bir yerinde oluşabilecek sarı leke diğer adıyla Ekran Sararması Nedir? bazı modellerde kronik bir sorun da olabilmektedir.

 

İlk başta ufak bir alanda başlayan ekran sararması zamanla daha da büyüyerek tüm ekranı kaplayabilecek bir hale gelebilmektedir. Bu sebepten ötürü sararan ekran sorunlarında ciddi alarak hızlı bir şekilde çözüm bulmak gerekecektir. Ciddiye alınmadığı takdirlerde ekran komple sarı bir hale bürünerek kullanılmaz bir duruma gelecektir.

 

Bu durumları çözmek için Garanti devam ediyorsa yetkili servise ulaşarak yardım alınabilir. Bu durumlarda genellikle ekran değişimi yapılmaktadır. Önemli olan nokta cihazın orijinal ekran parçası ile değişimi olmaktadır. Yan sanayi parçalar kullanılırsa ekran sarması problemleri tekrardan meydana gelebilmektedir.

 

Ekran Sararması Nedir Neden Olur?

Ekran Sararması Neden Olur?

Cihazların ekran yapısının sarı bir hale bürünmesinin birçok farklı sebebi olmaktadır. Fakat en belirgin ve kesin sebebi ise telefonların arka kısmında bulunmakta olan pilin aşırı bir şekilde ısınması sebebiyle olmaktadır. Pil yapısının aşırı bir derecede ısınma yapması şişmesi cihazın ekranına zarar vermektedir.

 

Ekran Sararması Nedir? şişmiş ve ısınmış batarya telefon ekranına sert bir basınç uygulayarak sarı bir hal almasını sağlamaktadır. Yeni almış olduğunuz cihazlarda ise telefon renk sıcaklığını otomatik olarak ayarlamak için ekran rengini sarı olarak çevirebilmektedir. Bu durumlarda herhangi bir donanımsal sorun bulunmamakla birlikte ayarlar menüsünden rahatlıkla devre dışı bırakabilirsiniz.

 

Oluşabilen donanımsal ekran sarması sorunları ekran değişimi işlemleri ile çözülmektedir. Cihazlarda kullanılan ekran renklerinin türü de belli bir süre sonra sarıya dönebilmektedir. Amoled veya LCD gibi ekran tiplerinde uzun süreli kullanıma bağlı olarak değişimler yaşanabilmektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Ekran Sararması Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Ekran Sararması Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Ekran Sararması Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Ekran Sararması Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Ekran Sararması Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.