19 Eylül 2022 Pazartesi

Kansızlık Nedir Neden Olur?

Kansızlık Nedir?

Diğer bir adıyla anemi vücutta doku ve organ bölgelerine yeterli miktarda oksijen taşıma aracılığı ile kullanılan kırmızı kan hücresi yapıları bulunmadığı zamanlarda ortaya çıkmaktadır. Bu kırmızı kan hücrelerinin genel ortalama sayılarında bir azalma veya eksilme oluştuğunda kansızlık meydana gelmektedir.

 

Herhangi bir oluşabilecek vücutta rahatsızlık durumunu tetikleyebilecek hastalıklara bağlı olarak kırmızı kan hücrelerinin yıkımı veya kaybı sebebiyle gün yüzüne çıkmaktadır. Kansızlık Nedir? daha çok kırmızı kan hücrelerinin yeterli miktarda olmaması durumlarında yaşanan durumları ifade etmektedir. Kansızlık özellikle okul öncesi çocuklar da yüksek oranda risk oluşturmaktadır.

 

En sık görülen belirtileri ise halsizlik ve yorgunluk gibi durumlar olmaktadır. Bunun en önemli nedeni ise vücut dokularına iletilen oksijen miktarının yeterli düzeyde olmaması sonucuyla oluşmaktadır. Anemi hastalığının birçok farklı türü de bulunmaktadır.

 

Bunlar demir eksikliği anemisi, vitamin eksikliğine bağlı olarak gelişen anemi, kronik hastalık anemisi, kemik iliği hastalığına bağlı gelişen anemiler ve orak hücre anemisi olarak bilinmektedir.

 

Kansızlık Nedir Neden Olur?

Kansızlık Neden Olur?

En önemli nedenlerinden birisi çeşitli oluşabilecek hastalıkların yaratmış olduğu rahatsızlıktan dolayı vücudun sağlıklı kırmızı kan hücresi üretme potansiyeli etkilenmektedir. Bu sebepten ötürü eksilme ve kırmızı kan hücresi kaybı sebebiyle ortaya Kansızlık Nedir? durumları çıkmaktadır. Vücut yaşamsal fonksiyonlarını yerine getirebilmesi açısından kırmızı kan hücrelerine ihtiyaç duymaktadır.

 

Kırmızı kan hücrelerinin genel yapısında demir molekülleri içeren bir protein çeşidi hemoglobin bulunmaktadır. Hemoglobin akciğer bölgesinden vücudun geri kalan tüm kısımlarına oksijen taşımaktadır. Kırmızı kan hücrelerinin eksilmesi ile hemoglobin yapısında da bozulmalar ve eksilmeler oluşturmaktadır.

 

Bu da doğrudan kansızlık gibi durumları meydana getirmektedir. Bunun yanı sıra oluşabilen kanama durumları nedeniyle de kırmızı kan hücreleri seviyesinde azalma oluşmaktadır. Bu da dolaylı olarak kansızlığı tetiklemektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Kansızlık Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Kansızlık Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Kansızlık Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Kansızlık Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Kansızlık Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.