19 Eylül 2022 Pazartesi

Mavi Ekran Hatası Nedir Neden Olur?

Mavi Ekran Hatası Nedir?

Bilgisayarlarda sıklıkla karşılaşılan sorunlardan birisi de mavi ekran durumları olmaktadır. Oluşabilen bu durumlar bilgisayar kullanıcılarının canını oldukça sıkan durumlardan birisidir. Birçok sorunu da beraberinde getiren mavi ekran hatası çeşitli sebeplere bağlı olarak gelişmektedir.

 

Mavi Ekran Hatası Nedir? genellikle yazılımsal veya donanımsal olarak sebeplerden kaynaklı oluşabilmektedir. Fakat her iki durumda da bilgisayarın çalışmasını engelleyerek kullanıcıya sorun çıkartmaktadır.

 

Bu durumlarda garantisi devam eden bir bilgisayar ise yetkili servis ile görüşerek sorun tespiti yapılması önerilmektedir. Bu sayede kısa bir süre içerisinde cihazın tamir edilmesi yapılmaktadır. Kavi ekran hatalarında neden olan sebepler 3 farklı şekilde oluşabilmektedir.

 

Mavi Ekran Hatası Nedir Neden Olur?

Mavi Ekran Hatası Neden Olur?

Kişisel bilgisayarınızda oluşabilecek mavi ekran hataları oldukça can sıkıcı bir durum halinde olmaktadır. Bu arızaların tespit edilmesi ve daha iyi bir şekilde çözüm sağlanması açısından yetkili servis ile görüşülerek yardım alınabilmektedir. Mavi ekran hatasının çeşitli nedenleri de bulunmaktadır. Mavi Ekran Hatası Nedir? ilk sebeplerinden birisi cihazınızda takılı olan Ram parçasından olmaktadır.

 

Bunun sebebi donanımsal bir sorun olup ram aygıtının sorun çıkartmasından ötürü mavi ekran hatası alınabilmektedir. Donanımsal arıza ile birlikte yazılımsal bir arıza da oluşarak mavi ekran durumunu yansıtmaktadır. Mavi ekran hatasına sebep olan diğer bir durum ise cihazda takılı olan hard diskten dolayı olmaktadır.

 

Hard diskin tüm yazılımları bir dosya içerisinde sistemlidir. Windows işletim sistemlerinde genel olarak bu dosya ntfs olarak isimlendirilmektedir. Windows bu dosya sistemi üzerinde çalışmasını durdurduğunda mavi ekran hatası oluşabilmektedir.

 

Cihazda bulunan yazılım türünün başka bir yazılım ile çarpışmasından dolayı mavi ekran durumları da yaşanabilmektedir. Yeni olarak eklemiş olduğunuz yazılım eski yazılım ile çakışarak görüntü anlamında mavi bir ekran oluşturabilmektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Mavi Ekran Hatası Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Mavi Ekran Hatası Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Mavi Ekran Hatası Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Mavi Ekran Hatası Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Mavi Ekran Hatası Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.