19 Eylül 2022 Pazartesi

Motordan Ses Gelmesi Nedir Neden Olur?

Motordan Ses Gelmesi Nedir?

Günlük hayatta kullanılan çeşitli ulaşım araçlarında kimi zamanlar olumsuz durumlar oluşabilmektedir. Bu durumları fark etmek açısından en yaygın şekilde kullanılan ise motor sesini dinlemek olmaktadır. Motordan kimi zaman farklı ses gruplarına bağlı olarak sesler çıkmaktadır. Bu sesler çoğu zaman iyiye işaret değildir.

 

Motordan Ses Gelmesi Nedir? aracın hareket fonksiyonunu gerçekleştiren motor yapısında oluşan olumsuz bir durumu işaret etmektedir. Bu durumlarda kim zaman farklı sesler ortaya çıkmaktadır. Mekanik aletlerin bir kısmı tam verimle çalışmamaya başladığında bu sesleri duymaya başlarız. Ortaya çıkan bu sesler ile motorun arızası veya sorunu olası farklı sonuçlara sebep vermeden öğrenilmesini kolaylaştırır.

 

Sesler kimi zaman vuruntu darbe tıkırtı veya sürtünme gibi çeşitler halinde oluşabilmektedir. Bu seslerin her biri motorun farklı bir bölgesinden oluşabilen sorunlardan dolayı ortaya çıkabilmektedir. Problemin kaynağına ulaşabilmek açısından seslerin kaynağını takip etmek faydalı olmaktadır.

 

Motordan Ses Gelmesi Nedir Neden Olur?

Motordan Ses Gelmesi Neden Olur?

Motor bölgesinden oluşan ve dışarıya gelen sesin nedenini erken bir şekilde tespit etmek oluşabilecek ciddi hasarları da ortadan kaldırmaktadır. Bu sebeple sesin kaynağını bulmak ve neyin oluşturduğunu da anlamak önemli olmaktadır. Kimi zaman bu durum yağ sızıntısı gibi durumlarda da olabilmektedir. Motordan Ses Gelmesi Nedir? en önemli nedenlerden birisi ise aracın tavsiye edilen oktan düzeyine bağlı olarak gerekli yakıtı kullanmak olmaktadır.

 

Benzin deposunu fazlaca bir şekilde doldurmak herhangi bir olumsuz durum oluşturmayacağı gibi düşük oktanlı yakıtlar kullanmak birçok soruna da sebep olmaktadır. Bu durumlarda motorda verimsiz yanma güç kaybı ve çeşitli hasarlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Diğer sebeplerden birisi ise motorda kullanılan bujilerin uyumsuz bir şekilde kullanılmasıdır.

 

Kullanmış olduğunuz araca uygun bujilerin takılmaması çeşitli hasarları da beraberinde getirecektir. Motor içerisinde bulunan silindirlerin de yetersiz bir şekilde yağlanması ve bakımının yapılmaması da hasarlara ve bununla birlikte motordan ses gelmesi gibi durumları da açığa çıkarmaktadır.

0 comments:

Yorum Gönder

Motordan Ses Gelmesi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Motordan Ses Gelmesi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Motordan Ses Gelmesi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Motordan Ses Gelmesi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Motordan Ses Gelmesi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.