19 Eylül 2022 Pazartesi

Motorun Fazla Isınması Nedir Neden Olur?

Motorun Fazla Isınması Nedir?

Günlük hayatta kullanmış olduğumuz ulaşım taşıtları belli zamanlarda motor bölgesinde aşırı ısınmaya bağlı sorunlar çıkartabilmektedir. Bu soruların tek bir nedeni olmakla birlikte birden fazla etkene bağlı olarak gelişebilmektedir. Bu durumlarda önlem alarak kısa bir süre içerisinde çözüme ulaşmamız da faydalı olacaktır.

 

Motorun Fazla Isınması Nedir? genel olarak soğutma sistemlerinde yaşanan arıza, arızalı bir termostat veya sorunlu bir radyatör parçası aracılığıyla da olabilmektedir. Normal bir motor sıcaklığı 90 derece ile 105 derece santigrat arasında değişmektedir.

 

Bu seviyelerin daha yukarısına çıkan bir motor herhangi bir arıza bulundurması da muhtemel olmaktadır. Araç motorunun sağlıklı bir şekilde çalışması açısından düzenli olarak bakımlarının da yapılması önemli olmaktadır.

 

Motor ısınmasına sebebiyet verebilecek parçaların düzenli olarak bakılması yağlarının yapılması faydalı olacaktır.  Bunlar yapıldığı müddetçe herhangi bir hararet veya aşırı ısınma gibi sorunlar ile karşılaşmayacaksınız.

 

Motorun Fazla Isınması Nedir Neden Olur?

Motorun Fazla Isınması Neden Olur?

Motor bölgesinde yaşanan bir aşırı ısınmanın birçok farklı sebebi bulunmaktadır. Fakat en önemli nedeni ise düzenli bir şekilde bakım çalışmalarının yapılmaması olmasıdır. Motor bölgesinde bulunan radyatör veya su pompası ya da termostat gibi parçaların hasarlı veya bakımsız olması motorun aşırı ısınmasını tetikleyecektir.

 

Motorun Fazla Isınması Nedir? aracın motor bölgesinde yaşanan hararet sorununu belli etmektedir. Bu durumlarda araç hareket halinden alınarak durdurulması gerekmektedir. Öncelikle yaşanan sorunun hangi parça üzerinden kaynaklandığını bulmak fayda sağlayacaktır. Isınma sorunları genel olarak soğutma sistemindeki yaşanan bir arıza, yanlış takılan bir su pompası, arıza çıkarmış bir termostat yüzünden olabilmektedir.

 

 Buna ek olarak motorda kullanılan yağ seviyesindeki düşüklük de ısınmaya yol açan etkenlerden birisidir. Bu sebeple düzenli şekillerde yağ kontrolü yapmak gerekecektir.

0 comments:

Yorum Gönder

Motorun Fazla Isınması Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Motorun Fazla Isınması Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Motorun Fazla Isınması Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Motorun Fazla Isınması Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Motorun Fazla Isınması Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.