19 Eylül 2022 Pazartesi

Yüz Felci Nedir Neden Olur?

Yüz Felci Nedir?

Yüz felci oluşumunda genel olarak etkili olan yüz bölgesinin her iki tarafındaki kasların hareketini gerçekleştiren sinir bölgeleri rol oynamaktadır. Bu sinir bölgelerinde hasar oluşması durumunda kasların yönetilmesi ve fonksiyonel işlemleri azalmaktadır. Bununla birlikte yüz bölgesinde görülen hareketsizlik ve durağanlık oluşmaya başlayacaktır.

 

Yüz Felci Nedir? durumlarında oluşan hareketsizlik düşük derecede olabilmekte. Fakat kimi zaman da bu hareketsizlik tamamen kaskatı kesilme durumuna sokabilmektedir. Yaşanan bu tam hareketsizlik durumlarına yüz felci denmektedir. Yüz felci durumlarında iki farklı tür olarak karşımıza çıkmaktadır. İlki santral olarak bilinen merkezi yüz felci olmaktadır.

 

Burada beyin bölgesindeki oluşan hasar ile birlikte vücudun çeşitli yerlerindeki fonksiyonel işlemler beyin hasarı veya diğer bulgular görülmektedir. Diğer tür ise çevresel olarak yaşanan periferik yüz felci olarak bilinmektedir. Bu tür de ise yalnızca yüz bölgesini etkileyen sinirsel bir durum oluşmaktadır.

 

Yüz Felci Nedir Neden Olur?

Yüz Felci Neden Olur?

Yüz felci rahatsızlıklarının en belirgin semptomları arasında kişi uyandığında fark etmiş olduğu yüzünün diğer tarafındaki farklılık olmaktadır. Diğer bir belirti ise tükürük salgısına hakim olamama ve ağız bölgesinin diğer bir tarafa çekmesi gibi olmaktadır. Göz bölgesinde aşırı yaşarma veya ağızda tat değişikliği gibi durumlar da gözlemlenebilmektedir.

 

En önemli belirti ise yüz bölgesindeki hareketlenmede azalma olmaktadır. Yüz Felci Nedir? belirtilerinin yanı sıra kulak ağrısı ile oluşan rahatsızlıklarda da yüz bölgesinde hareketsizlik ve beraberinde yüz felci durumları yaşanabilmektedir. Yüz felci durumları herhangi bir cinsiyet veya yaş grubu gözetmeden oluşabilen ve kendiliğinden iyileşme gösteren rahatsızlıklardan birisidir.

 

En önemli nedenlerinden birisi ise geçmişte yaşanmış olan kafa travması gibi sorunlardan ötürü olmaktadır. Yaşanan travma dolayısıyla sinir bölgelerinde oluşan hasar yüz felci sorunlarını tetiklemektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Yüz Felci Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Yüz Felci Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Yüz Felci Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Yüz Felci Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Yüz Felci Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.