19 Eylül 2022 Pazartesi

Reflü Nedir Neden Olur?

Reflü Nedir?

Beslenme sırasında mideye indirilen gıdalar veya mide asitleri bazı durumlarda patolojik bozukluklar sebebiyle yeniden ağıza dönebilmektedir. Yemek borusu ile mide bölgesinin birleşmiş olduğu alt bölümde yeme esnasında gıdaların geçtiği bir kapakçık bulunmaktadır. Bu bölgede bulunmakta olan kapakçık yalnızca yemek yeme gibi durumlarda açılır ve diğer zamanlar her zaman kapalı olarak bulunmaktadır.

 

Bu kapakçığın asıl görevi mide bölgesindeki gıdaların ve çeşitli sindirim asitlerinin tekrardan yemek borusuna veya ağıza gelmesini önlemektir. Reflü Nedir? genel olarak mide bölgesinde bulunmakta olan gıdaların veya salgılanan asitlerin yaratmış olduğu yanma durumlarına denmektedir. Kapakçık bölgesinde oluşabilecek en küçük bir gevşeklikte bile gıdalar mide bölgesinde kalmayabilir.

 

Reflü hastalığının sıklıkla hastalarda göstermiş olduğu reaksiyon göğüs bölgesinde yanma semptomu olarak bilinmektedir. Sadece mide bölgesinde değil omuz, boyun, sırt ve kol bölgelerinde de yanma hissi belirgin bir hale gelebilmektedir.

 

Reflü Nedir Neden Olur?

Reflü Neden Olur?

Reflü hastalığının genel olarak görülen belirtileri arasında sıklıkla mide bölgesinde ekşime ve yanma gibi semptomlar olmaktadır. Bunun yanında mideye indirilen gıdaların ağza gelmesi ya da ağza asitli bir su gelmesi gibi durumlar da olabilmektedir. Reflü Nedir? hastalığının en büyük nedenlerinden birisi yemek borusu bölgesinde uzun süre bulunan fazla miktardaki mide asidi sebebiyle olmaktadır.

 

Uzun süre yemek borusunda kalan mide asidi ciddi hasarlar da oluşturabilmektedir. Bunun en önemli belirtisi hastaya yanma hissi vermesi olmaktadır. Reflü hastalığının bir diğer önemli nedeni de aşırı miktarda yemek yeme durumlarında olmasıdır.

 

Aşırı yağlı ve kızartılmış gıdalar, asitli meyveler ve içecekler, sigara ve her türlü alkol ürünleri, yüksek kafeinli içecekler ve naneli yiyecekler olarak bilinmektedir. Reflü hastalığının önlenmesi açısından uzman bir hekim tarafından tedavi görülmesi fayda sağlamaktadır.

0 comments:

Yorum Gönder

Reflü Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Reflü Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Reflü Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Reflü Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Reflü Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.