1 Ekim 2022 Cumartesi

Agirofobi Nedir Neden Olur?

Agirofobi nedir neden olur sorusu, psikoloji okuyan kişilerin ve psikolojiye merakı olan kişilerin merak ettiği konulardan bir tanesidir. Agirofobi, karşıdan karşıya geçme korkusu olarak bilinmektedir. Bu korku, terim olarak çok bilinmese de pek çok kişide var olduğu ön görülmektedir.

Agirofobinin diğer bir anlamı ise dromofobidir ve bu kelime Yunancada yarış pisti anlamına gelen bir kelimeden türemiştir. Bu nedenle bu isim, çok hızlı geçen arabaların kişilere çarpacağı gibi bir his uyandırdığı gerekçesi ile bu fobiye uygun görülmüştür. Agirofobisi olan kişiler, karşıdan karşıya geçmek durumunda kaldıkları zaman uzun süreler boyunca geçemezler, başkalarının yardımı ve desteği ile bazı durumlarda geçebildikleri incelenmiştir.

Agirofobinin Oluşum Nedeni

Agirofobiye sahip olan kişiler, bu fobiye pek çok farklı nedenden dolayı sahip olmuş olabilirler. Fakat genellikle bir yakınının ya da kendisinin karşıdan karşıya geçerken yaralanması gibi durumlar, bu fobiyi tetikleyen öncelikli durumlardır. Özellikle sevdiklerinin ve aile bireylerinin karşıdan karşıya geçerken hayatını kaybetmesi gibi travmatik durumlar, agirofobinin en büyük sebepleri arasında yer almaktadır. Ayrıca depresyonda olan ve sosyal iletişim bozukluğuna sahip olan kişiler de, kalabalık ortamları sevmedikleri için de karşıdan karşıya geçerken stres ve korkuya kapılabilmektedir.

Agirofobi Nedir Neden Olur?


Agirofobi Ortadan Kalkar Mı

Agirofobi nedir neden olur sorusuna ek olarak fobinin tedavisi de sorulmaktadır. Agirofobi, psikolog ya da psikiyatri yardımı ile ortadan kalkabilir. Elbette bunun için öncelikle fobisi olan kişinin bu durumu kabullenmesi ve tedavi almayı kabul etmesi gerekmektedir. Agirofobisi olan kişiler, uzman desteği alırken yaşadıkları olumsuz durumları uzmana anlatır, uzmanlar da çeşitli çözüm yolları sunarlar. Agirofobinin ortaya çıkması için tetikleyici bir etken olduğu için, bu tetikleyici etken üzerine psikolog ya da psikiyatr ile çalışıldığında fobinin de ortadan kalkması mümkün olacaktır.

0 comments:

Yorum Gönder

Agirofobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Agirofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Agirofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Agirofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Agirofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.