1 Ekim 2022 Cumartesi

Ablütofobi Nedir Neden Olur?

Ablütofobi nedir neden olur sorusu, pek çok kişinin merak ettiği sorulardan bir tanesi haline gelmiştir. Çok farklı isimlerde korkuların olduğu bilinmektedir. Bunlardan bir tanesi de ablütofobidir. Ablütofobi kelimesi, Yunanca bir kelime olup anlamı yıkanma korkusudur. Yani ablütofobisi olan kişiler, yıkanmayı ve duş almayı sevmezler.

Ablütofobisi olan kişiler denize, havuza vb. yerlere girmeye de korkabilirler. Fakat bazı kişiler, bu konuda daha rahat olabilmektedir. Ablütofobisi olan kişilerin su ile fazla temasta bulunmadığı da yapılan gözlemler ile ortaya çıkmıştır.

Ablütofobi Kimlerde Görülür

Ablütofobi pek çok farklı kişide görülebilir. Özellikle kadınlarda ve çocuklarda daha çok görüldüğü bildirilmiştir. Çocuklarda, erken çocukluk dönemi olan 2 – 7 yaş arasında daha da yaygındır. Bunun genel sebebi olarak çocukların zorla aileleri tarafından istemedikleri halde yıkanmaları gösterilebilir. Bazı çocuklar suyu çok sever ve bebeklikten itibaren banyo yapmayı da severken bazıları ise yeni doğduğunda dahi banyo yaptırırken ciddi şekilde ağlayabilir. Bu durum, herhangi bir travma olmadan da kişiden kişiye değişebilen bir durumdur.

Ablütofobi Nedir Neden Olur?


Ablütofobi Nasıl Geçer

Ablütofobi nedir neden olur sorusunu soran kişilerin merak ettiği bir diğer konu ise bu fobinin ortadan kalkıp kalkmadığıdır. Ablütofobi, özellikle çocuklarda ergenlik dönemine yaklaştıklarında ya da girdiklerinde sonlanabilir. Fakat fobisi devam eden kişilerin var olduğunu da söylemek mümkündür. Fobinin kişide tamamen ortadan kalkması için psikolojik yardıma ihtiyaç duyulabilir. Çünkü bu kişiler yıkanmadıkları için sosyal ortamlarda kötü kokarlar ve bu sebeple de iletişim bozukluğu ve eksikliği gibi başka problemler ile de karşı karşıya kalabilirler. Bunun için kişilerin sudan ve yıkanmaktan neden rahatsız oldukları belirlenmeli ve ona göre fobi sahibi kişi ile iş birliği yaparak bu durumun ortadan kalkmasına yardımcı olunmalıdır.

0 comments:

Yorum Gönder

Ablütofobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Ablütofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Ablütofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Ablütofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Ablütofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.