28 Eylül 2022 Çarşamba

Telefonun Hafızasının Dolması Neden Olur?

Telefonun Hafızasının Dolması Neden Olur?

Günümüzde gelişen teknoloji ile yeni çıkan telefon ve tabletlerin resim ve dosya boyutları artmakta.Bu verileri saklamak için yeterli hafızaya sahip olmak gerekir olmadığı takdirde ortaya çıkan Telefonun Hafızasının Dolması Neden Olur? sorunu hep beraber bu yazımızda inceleyeceğiz



Telefonun Hafızasının Dolması Neden Olur?


Akıllı telefonunuzun hafızası doluysa ne olur?
Bu yazıda, akıllı telefonun belleğinin dolu olup olmadığı sorusuna faydalı bir cevap paylaşacağız. Bunu yapmak için, bazen alana ihtiyacınız olup olmadığını ve bununla nasıl başa çıkacağınızı öğrenmeniz gerekir. İşte akıllı telefonun belleğinin dolu olup olmadığı sorusuna cevap veren adım adım bilgiler:

Sorunun nedenini belirleyin
Akıllı telefonun sahibinin izleme ile ilgili sorunları varsa, ilk adım sorunun nedenini belirlemektir. Sonuç olarak, şirketin bilgi belleğini değerlendirebilir ve çözüm arayışını planlayabilirsiniz.

Uygulamanın çok fazla disk alanı kapladığı bu işlemin aşamalarını belirlemek çok önemlidir.

Telefonun hafızasında yer kaplayan uygulamalar
Telefonun bellek alanını doldurmak için kullanım bilgisi gerektiren temizleme işlemini başlatabilirsiniz. Özellikle, oosapp ve Angel gibi uygulamalar akıllı telefonunuzda çok fazla yer kaplayan ilk uygulamalardır.

Bu uygulamalar genellikle izniniz olmadan telefonunuzda depolanan çeşitli veriler üretir. Bu nedenle, bu uygulamaların ilk kez nerede etkinleştirildiğine odaklanmalıyız.

Depo alanı onu nasıl kurtardı?
Bu hem İOS hem de Android sürümlerinde çok büyük. Çeşitli temizlik makinelerinin yardımıyla temizlik depolarını gerçekleştirebilirsiniz. Bununla birlikte, bu yöntem her zaman nihai çözüm olarak kabul edilmez. Böylece, Abı mekaniğinin uzman görüşlerini alarak kalıcı bir mod elde edebilirsiniz.

Telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlayarak gerekli uygulama dosyalarını silebilirsiniz. Ancak bunun için, tüm verileri telefondan silmek için geri dönmek daha iyidir.


Safari önbelleğini temizleme
İkinci bellekteki en düşük " cevher " genellikle Safari önbelleğidir, temizlenmesi son derece kolaydır ve ara sıra dökmezseniz 1 Gb'yi aşabilir.

  • Ayarlar uygulamasını başlatın.
  • Safari'yi tıklayın.
  • Sayfayı aşağı kaydırın ve Site geçmişini ve verilerini sil'i tıklatın. Ardından, açılan geçmişi ve Verileri sil penceresinde Sil'i tıklatın.
Mesajları oto olarak sil
Varsayılan olarak, Mesajlar uygulaması tüm metin mesajlarını sonsuza dek kaydedecek şekilde yapılandırılmıştır. Bu nedenle mesajlar zaman içinde çok fazla yer kaplayabilir. Yer kazanmak için mesajların saklama süresini ayarlayabilirsiniz.

  • iPhone'u dolduran sistem verileri nasıl silinir (ikinci kategori);
  • Ayarlar uygulamasını başlatın.
  • Mesajlar'a dokunun. İletileri Kaydet bölümüne gidin.
  • Mesajları kaydetmek için 1 yıl veya yalnızca 30 gün için seçeneklerden birini seçin.
Yerden tasarruf etmek için, büyük ve nadiren kullanılan uygulamaları tamamen silebilirsiniz. Ancak daha sonra, bu programı yeniden yüklerken, hiç silmemiş gibi devam etmek istiyorsanız daha iyi bir yol vardır: programları kaldırın.

Bir programı kaldırırken, yalnızca programın kendisini silerek alan boşaltılır. Ancak, program verileri cihazda kalır. Bu şekilde, uygulamayı yeniden yüklerseniz, veriler hala orada olacak ve o zamandan beri uygulama her zaman oradaymış gibi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Ayarlar uygulamasını başlatın, ardından sırasıyla genel ve iPhone'u kaydet'i tıklayın. Yüklü programların listelendiğini göreceksiniz. Silmek veya kaldırmak istediğiniz programı seçin. Burada, Programı sil seçeneğini kullanarak her şeyi silmiş olacaksınız, programı kaldır seçeneği ile yalnızca programın kendisini silmiş olacaksınız.

Örneğin, güncellemek için alana ihtiyacınız olduğunda, bir programı silmeniz gerektiğinde ve ilgili verileri kaydetmek istediğinizde, kaldırıcı size bu özelliği sağlar. Programı tamamen gönül rahatlığıyla da kaldırabilirsiniz.

Sosyal medya uygulamalarının önbelleğini temizle
Önbellekler, iphone'unuzda çok fazla depolama alanı kullanmaktan sorumludur. En büyük suçlular akış ve sosyal medya uygulamalarıdır. Bu tür programlar çok sayıda görüntü, ses ve video depolar, böylece daha hızlı görüntülenirler ve normal kullanım sırasında oynatma yapılandırılmaz.

Bu tür programların önbelleğini temizlemenin otomatik bir yolu yoktur, bunu manuel olarak yapabilirsiniz. Her şeyden önce, hangi uygulamaların en büyük suçlu olduğunu görerek başlayın. Ayarlar uygulamasını açın, Genel'i seçin ve iPhone'u kaydet'i tıklayın.

Listenin en üstündeki uygulamalar daha fazla alan kullanır. Müzik ve fotoğraflar gibi kişisel dosyalarınızı depolayan uygulamalardan kaçının. Facebook Facebook veya akış uygulamaları gibi sosyal medya uygulamalarını arayın.

Bu uygulamaları App Store'dan silin ve yeniden yükleyin. Sildikten sonra önbellek de temizlenir ve yeniden başlarsınız. Önbelleği artırırken bu işlemi zaman zaman tekrarlamanız gerektiğini unutmayın.

Akıllı telefonu dolduran sistem verileri nasıl silinir
Sistem verilerini silmenin diğer yolları
Yerden tasarruf etmenin bir başka yolu da e-postanızı temizlemektir. Çok fazla e-posta saklama eğilimindeyseniz, bu çok fazla sistem veri depolama alanı kaplayabilir. Bunu yapmak için, büyük ekleri olan tüm Ekim e-postalarını silerek başlayabilirsiniz.

Zaman içinde genişleme eğiliminde olan önbelleklerden biri posta programına aittir. Bu önbelleği temizlemenin kolay bir yolu yoktur, ancak e-posta hesaplarını siler ve yeniden etkinleştirirseniz, bu işlem sırasında e-posta önbelleği temizlenir.

Çok sayıda kayıt kaydederseniz, boş alanın çoğunu kullanabilirler. Bunları silmek için ses kaydedici uygulamasını başlatın ve çöp kutusu simgesine basarak istenmeyen notları sola sürükleyin.



0 comments:

Yorum Gönder

Telefonun Hafızasının Dolması Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Telefonun Hafızasının Dolması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Telefonun Hafızasının Dolması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Telefonun Hafızasının Dolması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Telefonun Hafızasının Dolması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.