28 Eylül 2022 Çarşamba

Amnezifobi Nedir Neden Olur?

Amnezifobi Nedir?

Bu fobi türü genellikle kişinin kendi bilişsel hafızasını kaybetmekten korkması durumlarını nitelendirmektedir. Kişi yaşadığı bu korku yüzünden gündelik yaşamını ve sosyal hayatını oldukça olumsuz bir yönde etkileyecektir. Genel bir anksiyete bozukluğu olan Amnezifobi Nedir? kişinin kaygılarını yüksek oranda ortaya çıkararak olumsuz etkiler meydana getirmektedir.

 

Genel bir anksiyete bozukluğu olan amnezifobi kişide panik bozukluğu ve çeşitli korkuları da ortaya çıkartmaktadır. Yüksek belirtileri arasında panik atak, endişe, nabızda yükselme ve kaslarda gerilme gibi durumlar oluşmaktadır.

 

Bu durumlarda kişi hafızasını kaybetmekten duyduğu endişeyi dışarıya yansıtma eğilimi göstermektedir. Hafızasını kaybetme noktasında bir endişeye düşerek bunu bir fobi haline getirmektedir. Kişi eğilimi altında bulunmuş olduğu hafıza kaybetme durumunda olumsuz etkiler de göstermektedir.

 

Amnezifobi Nedir Neden Olur?

Amnezifobi Neden Olur?

Bu tip fobi durumlarını yaşayan kişiler genellikle ufak çaplı unutkanlık durumlarını bile büyük bir endişe hali içerisinde yaşamaktadır. Karşılaşmış olduğu ufak bir unutkanlık durumunda bile hafızasına kadar devam eden bir unutma hali içerisine gireceği korkusuna bürünmektedir. Amnezifobi Nedir? durumlarında ilk olarak sakin bir tavır takınılması gerekecektir. İlerleyen süreçlerde uzman bir psikolojik danışman yardımı almak faydalı olacaktır.

 

Bu durumların en önemli nedenlerinin başında bilişsel durumlar gelmektedir. Kişi zihninde oluşturmuş olduğu yanılgı neticesinde hafızasını kaybetme korkusu yaşamaktadır. Amnezifobi herhangi bir genetik kalıtsal yatkınlığa bağlı olarak gelişen durum değildir. Bu sebeple kişi zamana bağlı olarak fobi durumuna gelme durumuna geçecektir.

 

Bu gibi durumlarda uygulanacak olan en iyi tedavi yöntemlerinden birisi ise yüzleşme yöntemi olmaktadır. Kişi kaygı duyduğu ve korkusu altına girmiş olduğu fobi durumunu anlamalı ve bunun gerçekleşmeyeceğini kendine kanıtlamalıdır. Unutkanlık durumunu azaltacak terapi çalışmaları yapılarak hafıza kaybı fobisine neden olacak durumları da en aza indirgenmiş olacaktır.

0 comments:

Yorum Gönder

Amnezifobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Amnezifobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Amnezifobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Amnezifobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Amnezifobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.