28 Eylül 2022 Çarşamba

Akrofobi Nedir Neden Olur?

Akrofobi Nedir?

Bir diğer adıyla yükseklik fobisi anlamına gelen ve yüksekten düşmekten aşırı korkma halini yansıtmaktadır. Kişi bu fobide yüksek mekanlardan ve yükseklikten aşırı derecede çekinmektedir. Akrofobi Nedir? durumlarına sahip insanlar genellikle merdiven çıkmaktan bile kaygı içerisine girmektedirler.

 

Bunun yanında asansöre binmekten veya yüksek mekanlarda bulunmaktan korkmaktadırlar. Akrofobi durumu yaşayan insanlar için az bir yüksekliğe çıkmaları bile yeterli olduğu görülmektedir. Bunun yanında bazı hastaların akrofobi düzeyleri oldukça üst düzey olmaktadır.

 

Bununla birlikte kişi yüksekte veya yüksek katlı bir binada olduğunu hayal ederek bile fobisine tetiklediği görülmüştür. Akrofobi durumlarını yaşayan insanlar sosyal hayatı ve yaşam düzeyi kalitelerini oldukça kötü etkilemektedir.

 

Sosyal yaşam ve iş durumlarını da oldukça derinden etkileyen durumlar oluşturmaktadır. En yaygın belirtileri arasında ise kaslarda oluşan gerilme durumları, kalp çarpıntısı, baş dönmesi, yükseklik durumlarında yaşanan titreme gibi olası belirtiler vardır.

 

Akrofobi Nedir Neden Olur?

Akrofobi Neden Olur?

Yükseklik korkusu durumları genel olarak her insanda olabilen belirtilerin arasındadır. Fakat Akrofobi Nedir? durumlarını yaşayan kişiler bu durumlar çok daha yoğun bir şekilde yaşandığı görülmektedir. Bu durumların yaşanmasının en önemli nedenlerinden birisi ise geçmişte oluşan kaygılar ve uyarılar sebepli olmaktadır.

 

Yapılan yükseklik hakkındaki yorumlar bazı kişilerde çok daha yüksek oranda etkiyi oluşturarak fobiye dönüşmesini sağlamaktadır. Diğer bir nedenlerden birisi ise genetik olarak yatkınlık durumları olmaktadır. Kişinin ailesinde yükseklik fobisi olan bir birey varsa kendisinde de akrofobi durumlarının yaşanması olağandır.

 

Diğer nedenlerden birisi ise travmatik olaylar nedeniyle oluşmaktadır. Yaşanabilen bir kaza kişide derin bir etki bırakarak fobi kaygıları yaratabilmektedir. Yükseklik korkusu veya fobisi durumları genellikle çocukluk döneminde oluşarak ilerlemeye başlamaktadır. Kadın bireylerde yaşanma olasılığı erkeklere oranla daha yüksek seviyede bulunmaktadır.

0 comments:

Yorum Gönder

Akrofobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Akrofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Akrofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Akrofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Akrofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.