1 Ekim 2022 Cumartesi

Ailürofobi Nedir Neden Olur?

Ailürofobi Nedir Neden Oluşur

Ailürofobi nedir neden oluşur sorusu, pek çok kişinin merak ederek araştırdığı konulardandır. Zoofili, yani hayvan korkusu alanına giren ailürofobi, kedi korkusu olarak tanımlanmaktadır. Genelde insanların köpeklerden korktuğu görülse de kedilerden korkan vr yaklaşmaya çekinen kişilerin sayısı da oldukça fazladır.

Kedi korkusu olarak bilinen ailürofobi, etrafında kedi olan kişinin çok ciddi boyutlarda korkup panik atak geçirmesine dahi sebep olabilir. Bu nedenle bu durum ciddiye alınmalı ve tedavi yollarına başvurulmalıdır.

Ailürofobi Oluşma Sebepleri

Ailürofobinin altında yatan pek çok farklı sebep olabilir. Bunların başında genel olarak kedi ile ilgili olumsuz deneyimler yer almaktadır. Kedi saldırısına uğrayan kişileri görmek ya da bu kişinin kendisi olması, bireyde bu tarz fobilerin ortaya çıkmasına sebep olabilir. Kedi gördüklerinde dahi kalp çarpıntısı, mide bulantısı, baş dönmesi, stres, duygu durum bozukluğu gibi semptomlardan birini ya da birkaçını yaşayabilirler. Bu nedenle bu kişiler kedilerin olduğu sokaklardan özellikle geçmemeyi tercih ederler. Kedisi olan kişilere mesafeli davranıp onların evine gitmezler. Kedi düşüncesi, ortamda kediler ile ilgili geçen bir sohbet dahi bu kişilerin rahatsız olmasına sebep olabilir. Bu gibi durumlar ailürofobisi olan kişilerin genel olarak yaşadığı durumlardır.

Ailürofobi Nedir Neden Olur?

Ailürofobi Tedavisi Nasıldır

Ailürofobi nedir neden oluşur sorularını yanıtladıktan sonra sıra tedavisine gelmektedir. Ailürofobisi olan kişiler sokakta dahi rahat yürüyemediklerinden şikayetçi olurlar. Bu sebeple bunun tedavi edilmesi gereken bir durum olduğunu kabul etmeleri gerekir. Daha sonra psikiyatri ya da psikolog desteği ile birlikte tedavi yolları aranmalıdır. Bu tarz fobilerde genel olarak Bilişsel Davranış Terapisi ya da maruz bırakma gibi, fobileri ile yüzleşmesi gereken bazı terapi yöntemleri uygulanır. Uygulanacak terapi yöntemi ve tedavinin süreci, her kişiye özel olarak belirlenmelidir.

 

0 comments:

Yorum Gönder

Ailürofobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Ailürofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Ailürofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Ailürofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Ailürofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.