18 Ocak 2023 Çarşamba

Dekatriaparaskevifobi Nedir Neden Olur?

Dekatriaparaskevifobi Nedir Neden Olur?

Dekatriaparaskevifobi Nedir Neden Olur? Dekatriaparaskevifobi: ayın 13’ünün cuma gününe denk gelmesi korkusudur. Bu korkuya sahip olan insanlar, genellikle yaşadıkları toplumun kültürel etkisi dolayısı ile çeşitli psikolojik olumsuzluklar yaşamış insanlardır. Ayın 13’ünün cuma günü olması genellikle Batı kültüründe ‘lanetli gün’ olarak tanımlanmaktadır. Ayın 13’ünün cuma günü olması sebebi ile insanlar o gün, lanetli olayların yaşanacağını ve günün herkes için kötü geçeceğine inanmaktadırlar.

Dekatriaparaskevifobi Nedir Neden Olur?


Ayın 13’ünün cuma gününe denk gelmesi ile beraber genellikle Hristiyan toplumlarında yaygın olan hurafeden korkma durumu toplumun getirdi psikolojik bir baskıdır. Fobiye sahip olan kişi, bugünden korkarak kendisini güvende hissetmemeye, kendisini bir odaya kilitlemeye ve kimseyle konuşmamaya karar verebilir. 13. cumadan önce kişi kendisini tedirgin hissetmeye başlamaktadır. Dolayısı ile 13. Cuma etkisi kendini önceden de gösterebilmektedir. Kişi, kültürel etkilerden dolayı bu fobiye sahip olabilmektedir.

Dekatriaparaskevifobi Nasıl Yenilir?

Dekatriaparaskevifobi Nedir Neden Olur? Dekatriaparaskevifobiyi yenebilmek için kişiler uzmanlardan yardım almaktadırlar. Her yıl 13. Cuma 1 ila 3 kez olmaktadır. Durum böyle olunca fobi sahibi kişi için yılın 1 ila 3 günü son derece zorlu geçmektedir. Bu durumun önüne geçebilmek için kişinin uzman ile görüşüp 13. cumaya karşı olan ön yargılarından kurtulması gerekmektedir. Ön yargıları yıkabilmek için profesyonel bir destek almak en sağlıklısı olmaktadır.

Dekatriaparaskevifobi yenebilmesi kolay olan bir fobi türüdür. Bu fobiyi yenebilmek için kişinin yakın çevresinden destek alması da son derece önemlidir. İnsanlar, bu sayede gördükleri destek ve terapiler eşliğinde fobilerinden kurtulabilmektedir. Bu sayede 13. cuma günleri kişi kendisini çok daha rahat hissetmeye başlayacaktır. Bir söylentinin günümüzde hala korku salıyor olması toplumu bu şekilde olumsuz etkileyebilmektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Dekatriaparaskevifobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Dekatriaparaskevifobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Dekatriaparaskevifobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Dekatriaparaskevifobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Dekatriaparaskevifobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.