18 Ocak 2023 Çarşamba

Dentofobi Nedir Neden Olur?

Dentofobi Nedir Neden Olur?

Dentofobi nedir neden olur dentofobi, bireyin diş hekiminden korkması durumudur. Dentofobiye sahip olan bireyler dişleri ile ilgili bir problem yaşasalar dahi diş hekimine gitmekten her daim kaçmaya çalışmaktadırlar. Bu durum insan yaşamını ve sağlığını tehlikeye atan, zorlayan bir durumdur.

Dentofobi aslında günümüzde son derece sık rastlanan fobiler arasında yer almaktadır. Bu fobiye sahip olan insanlar, diş hekimi hakkında bir şey duyduklarında dahi korkmaktadırlar. Fobi kendisini; titreme, kaçma isteği, terleme, yaşadığı sorunu inkar etme, yüz kızarması, mide bulantısı şeklinde gösterebilmektedir. Bu ve bu gibi pek çok semptom gözlemlemek mümkündür.

Diş hekiminden korkan insanların diş muayenelerine gitmeleri de oldukça zordur. Genellikle bireyler, yakın çevresi tarafından oldukça zorlanarak diş hekimlerine gidebilmektedirler. Kimi bireyler ise gitmeyi başaramayabilirler. Bu ve bu gibi durumlarda ise kişilerin bir uzman yardımı alması önerilmektedir. Böylelikle sorunun üzerine düşülebilir ve yaşanılan sorunu çözüme kavuşturmak için gerekli önlemler alınabilir.

Dentofobi Nedir Neden Olur?


Dentofobi nedir neden olur diş hekimi fobisinin pek çok sebebi olabilmektedir. Genellikle çocukları küçük yaşlarda hekimlerden korkutmak fobinin temelini oluşturabilmektedir.  İnsanlar yaşamları boyunca çeşitli sebeplerden ötürü diş hekimlerine gitmektedirler. Diş hekimlerinden korkan dentofobi sahibi bireyler, diş hekimine gitmeden önce uzmandan yardım alarak kendisini hazır hissedebilirler. Bunun yanı sıra yakınlarından alacakları destek de son derece kıymetlidir. Kişiyi cesaretlendirebilmek adına gösterilen destek, durumun gidişatını olumlu yönde etkilemektedir.

İnsanlar için dentofobi son derece zorlayıcı bir fobidir. Günlük yaşamda diş problemleri yaşasalar dahi bu durumu inkar edip diş hekimi randevularından kaçmaktadırlar. Durumun yaşanmasının önüne geçebilmek için de kişinin, fobisine karşı daha güçlü olması gerekmektedir. Böylelikle insan sağlığı da kontrol altına alınmış olunmaktadır.

0 comments:

Yorum Gönder

Dentofobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Dentofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Dentofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Dentofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Dentofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.