18 Ocak 2023 Çarşamba

Dermatopatofobi Nedir Neden Olur?

Dermatopatofobi Nedir Neden Olur?

Dermatopatofobi nedir neden olur Dermatopatofobi deri hastalıklarından korkma durumudur. Bu fobiye sahip olan kişiler genellikle günlük yaşamlarında ciltlerine gereğinden fazla önem vermektedirler. Hatta verilen önemden kaynaklı olarak bireyler, ciltlerine zarar verebilmektedirler.


Dermatopatofobi Nedir Neden Olur?

Geçmişte cilt problemi yaşayan bireyler, cilt konusunda çok daha hassas olmaktadırlar. Bu sebeple cilt problemi yaşayan bireylerin kendisine daha dikkatli bakım rutinleri olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bazı kişiler cilt problemlerini bir korku haline getirmektedirler. Bu durum tamamen bilinçaltı ile alakalıdır. Kişi, zamanında yaşadığı ya da yaşamaktan korktuğu sorunları zaman ile korku boyutuna istemeden getirebilir. Bu durumda da kişi, cildini korumak için çeşitli bakım rutinleri yaparak cildine zarar verebilir. Dematopatofobi sahibi kişiler genellikle cilt hastalıklarından korktukları için kendi ciltlerine yanlış bakım uygulayarak zarar vermektedirler.

Dermatopatofobi Nasıl Olur?

Dermatopatofobi nedir neden olur dermatopatofobi sahibi insanlar genellikle hayatlarında cilt problemi yaşayan insanlardır. Cilt problemleri, kişide çeşitli psikolojik etkiler bırakabilmektedir. Kişi farkında olmasa dahi dış görünüş insanların psikolojisini etkileyebilmektedir. Dolayısı ile cilt problemleri yaşayan kişiler genellikle tekrar cilt problemi yaşamaktan endişelenmektedirler. Endişenin boyutu kendini korkuya bıraktığında ise sorunlar daha problematik bir hal alabilmektedir. Kişi, korkunun etkisi ile çeşitli sağlıksız rutinler ile kendisine zarar verebilmektedir. Dermatopatofobi, kişinin cilt problemleri yaşamaktan endişe etmesi sonucu oluşabilmektedir.

Zorbalığa uğrayan bireylerde de dermatopatofobi görülebilmektedir. Bunun en büyük sebebi ise zorbalığın getirmiş olduğu psikolojik yüktür. Zorbalık, genellikle küçük yaşlarda bireylerin karşılaştığı bir durumdur. Bu durumlarda insanların psikolojisi olumsuz etkilenebilmektedir. Özellikle ergenlik çağında akran zorbalığı sıklık ile görülmektedir. Bu dönemde bireyde cilt problemi varsa ve zorbalığın ana konusu cilt problemleri ise kişide dermatopatofobinin zemini kolaylıkla hazırlanmış olabilir.

0 comments:

Yorum Gönder

Dermatopatofobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Dermatopatofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Dermatopatofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Dermatopatofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Dermatopatofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.