18 Ocak 2023 Çarşamba

Entomofobi Nedir Neden Olur?

Entomofobi Nedir Neden Olur?

Entomofobi nedir neden olur? Entomofobi oldukça yaygın görülen fobiler arasındadır. Entomofobi böcek fobisidir. Böceklerden ileri düzeyde korkma durumuna entomofobi denmektedir. Böceklerden genel olarak insanlar korkmaktadır ancak bu korku oldukça normaldir. İnsanlar böceklere ya da genel olarak çevreye karşı kendi canlarını koruma iç güdüsü ile tepki vermektedirler. Bir böcek gördüğümüzde onu üzerimizden atmak ya da ondan kaçma isteğine sahip olmamız kendimizi korumak için yaptığımız doğamızda olan bir davranış biçimidir. Ancak bu davranış biçiminin aşırıya kaçması ve hatta insanların kendilerini evlerine kilitlemesine kadar uzanan davranış biçimleri, fobi olarak nitelendirmektedir.

Entomofobi Neden Olur Ne Yapmak Gerekir?

Entomofobi nedir neden olur? Böceklerden korkup kendimizi korumaya çalışmamız oldukça sıradan bir durumdur ancak kontrolün kaybolması ile beraber insan yaşamı son derece sıkıntıya girebilmektedir. Bu ve bu gibi durumlarda ise yapılması gereken en mantıklı hamle, uzman biri ile görüşüp fobiyi yenmek için bir adım atmaktır. Böcekler yaşamın her alanındadır. Dolayısı ile fobi sahibi insanlar, böcekler ile karşılaşmamak için mümkün olduğunca dışarı çıkmayı reddetmektedirler.

Entomofobi Nedir Neden Olur?

Böceklerden korkma durumunun ilerlemesi ile beraber kişiler, bulundukları alandan ayrılmak istememektedirler. Bunun ile beraber düzenli ilaçlamalar da yapmaktadırlar. Sürekli olarak bulundukları alanı kontrol etme isteği de beraberinde gelmektedir. İnsanlar, kendilerini sürekli olarak tedirgin hissetmektedirler. Bu durum da yaşam kalitesini oldukça düşürmektedir.

Küçükken kişinin böcekle korkutulması gibi durumlar travma sebebi olabilmektedir. Bu ve bu gibi durumlar ise ne yazık ki oldukça yaygındır. Kişi, böcek ısırığının vücuduna verebilecek zararlardan korkup bu korkuyu fobi boyutuna çevirebilmektedir. Bireyin çevresindeki herhangi biri böcekler (ör: kene) tarafından zarar görüp ölebilir ve bu durum da kişiyi son derece kötü etkileyebilir.

 

 

0 comments:

Yorum Gönder

Entomofobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Entomofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Entomofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Entomofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Entomofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.