18 Ocak 2023 Çarşamba

Eritrofobi Nedir Neden Olur?

Eritrofobi Nedir Neden Olur?

Eritrofobi Nedir Neden Olur? Eritrofobi yüz kızarmasından korkmaktır. Bu fobinin pek çok sebebi olabilmektedir. Genel olarak zor durumda kalmaktan korkan insanların yaşadığı fobilerden biridir. Fobiye sahip olan insanlar için yüz kızartıcı herhangi bir durum yaşamak son derece ürkütücüdür. Özellikle yüz kızartıcı durum yaşamamak için çoğu zaman durumlardan kaçma eğilimindedirler.

Eritrofobi Nedir Neden Olur?

Fobiler ile beraber insanlar kendi yaşamlarını belirli bir düzene sokmaya çalışmaktadırlar. Kişi, yüzünün kızarmasından korkuyor ise yüz kızartabilecek ortama girmemeye çalışmaktadır. Bu gibi çeşitli düzenlemeler yaparak hayatlarını yoluna koyduklarını zannedebilmektedirler. Hayatlarında bir sorun olmadığına önce kendisini sonra da çevresindekileri ikna etmeye çalışmaktadırlar. Bu davranış fobi sahiplerinde sıklık ile görülen bir davranıştır. Davranışın üstesinden gelebilmek için ise psikolojik terapiler en sağlıklı çözüm yöntemidir.

Eritrofobi Neden Olur?

Eritrofobi Nedir Neden Olur? Eritrofobi sahibi kişilerin yaşantılarında çeşitli problemler olabilmektedir. Kişi bu fobiden kurtulabilmek için belirli şeyleri göz önünde bulundurması gerekmektedir. Fobiden kurtulabilmek için kurduğu tabuları yıkarak emin bir adım atmalıdır. Bu adım için de çevresindeki bireylerin desteklemesi son derece önemlidir.

İnsanların yüzünün kızarmasından korkması aslında, küçük duruma düşmekten korkması ile hemen hemen aynı şeydir. Fobiye sahip olan bireyler, utanmayı kendilerine yakıştıramıyor olabilir ya da utanmanın utanç verici bir durum olduğunu düşünerek insanların onları o anda görmelerini istemiyor olabilirler. Bu durumu yaşamamak için de olabildiğince kaçmaktadırlar.

Eritrofobiye sahip olan bireyler, yüzlerinin kızardıklarını kimse görmesin diye çeşitli şekillerde kaçmaktadırlar. Kimi zaman toplu konuşmalarda kimi zaman romantik ilişkilerde ya da yeni bir ile tanışırken her daim arka planda kalmayı tercih etmektedirler. Ancak bu durum kişinin yaşamını da olumsuz etkilemektedir. Dolayısı ile bu fobiden kurtulmaları gerekmektedir. Aksi taktirde fobi, beraberinde çeşitli sorunları da getirebilmektedir.

 


0 comments:

Yorum Gönder

Eritrofobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Eritrofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Eritrofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Eritrofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Eritrofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.