18 Ocak 2023 Çarşamba

Erotofobi Nedir Neden Olur?

Erotofobi Nedir Neden Olur?

Erotofobi Nedir Neden Olur? Erotofobi, cinsellik korkusudur. Bu durum insan yaşamını oldukça etkilemektedir. Yalnızca cinsellik değil, bu fobiye sahip olan insanların çoğu, çıplaklıktan ve romantizmden de korkmaktadırlar. Vücutta dekolte görmek dahi insanlarda panik atak yaşanmasına sebep olabilmektedir.

Erotofobi sahibi insanlar genel olarak geçmişlerinde çeşitli travmalar yaşamış insanlardır. Genellikle taciz ya da tecavüz geçmişleri bulunan bireylerde erotofobi görülmektedir. İnsanlar, yaşamlarındaki travmalar sonucunda bu fobiye sahip olabilmektedirler. İnsan yaşamını oldukça olumsuz etkileyen bu fobinin profesyonel bir biçimde çözülüp atlatılması gerekmektedir. Bu sayede kişi, yaşamına daha rahat bir biçimde devam edebilmektedir.

Erotofobi Nedir Neden Olur?

Cinsellik hakkındaki en ufak bir ‘konu’ fobi sahibi insanlarda panik oluşturmaya yetecek niteliktedir. Ani bir korku ile beraber terleme ve ortamı terk etme isteği doğmaktadır. İnsanlar bu fobiye sahip oldukları için yaşamları boyunca çeşitli zorluklar yaşamaktadırlar. Neredeyse kimse ile duygusal bir bağ kuramıyorlar. Bunun pek çok sebebi vardır. Temelinde ise romantik bir ilişkide olmak için kişilerin birbiri ile zaman zaman yakın temasta bulunması gerekebilmektedir. Ancak bu durum erotofobiye sahip olan bireyler için neredeyse imkansızdır.

Erotofobi Bireyin Yaşam Zorlukları

Erotofobi Nedir Neden Olur? Erotofobi sahibi insanlar için fiziksel temas son derece zordur. Yalnızca arkadaşı dahi olsa birey, diğer bireye sarılırken ya da herhangi bir fiziksel temas kurarken oldukça zorlanmaktadır. Bu durum yaşamın her alanında mecburen karşılarına çıkmaktadır. Dolayısı ile kişiler, fobiden kurtulmak için çeşitli girişimlerde bulunmaktadırlar. İnsanlar, fobiden kurtulabilmek için çeşitli terapiler almaktadırlar. Bu sayede fobi, kontrollü ve sağlıklı bir biçimde atlatılabilmektedir. Profesyonel bir uzman tarafından yapılan seanslar sayesinde birey, yaşamına çok daha bilinçli ve özgüvenli bir biçimde devam edebilmektedir.

 


0 comments:

Yorum Gönder

Erotofobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Erotofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Erotofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Erotofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Erotofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.