18 Ocak 2023 Çarşamba

Eisoptrofobi Nedir Neden Olur?

Eisoptrofobi Nedir?

Halk arasında sıklıkla görülen Eisoptrofobi Nedir? genel olarak ayna korkusu olarak nitelendirilmektedir. Birçok sebebe bağlı olarak gelişen bu korku durumu kişide çeşitli derecede olumsuz gelişmeyi de meydana getirmektedir. Bu fobi türüne sahip olan kişiler genellikle aynalardan ve yansımalardan oldukça korkmaktadır. Kişi yaşamı boyunca aynadaki yansımasına bakmaktan kaçınmaktadır.

 

Bu fobi çeşidinin ana etkeni aynada karşılaşılan yansımanın fiziki olarak sahip olunan bedene ait olsa da ruhen farklı bir varlığa ait olduğu düşüncesi olmaktadır. Kişi görmüş olduğu yansıma da kendi bedeninin olduğunu bilse de ruhsal olarak bu bağdaştırmayı yapamamaktadır.

 

 Eisoptrofobi Nedir Neden Olur?

Bu sorundan dolayı da aynaya ve yansımalara olan bir fobi türü olan eisoptrofobi gelişmektedir. Bu durumlara bağlı olarak bazı kaynaklarda özellikle Orta çağ döneminde küçük yerleşim yerlerinin birçoğunda insanların evlerinde ayna bulundurmadıkları görülmektedir. Geçmiş zamandan günümüze kadar birçok insana dert olmuş bir fobi türü olarak bilinmektedir.

  

Eisoptrofobi Neden Olur?

Hemen hemen çoğu fobi türünün kaynağı genellikle küçük yaşlarda ortaya çıkan durumlardan kaynaklanmaktadır. Örneğin yüzme bilmeyen bir çocuğun zorla suya sokulması onda su kaynaklı bir hobiyi tetikleyebilir. Aynı durum Eisoptrofobi Nedir? sorunlarında da meydana gelebileceği gibi farklı durumların etkisiyle de oluşmaktadır.

 

Bu fobi durumlarının oluşmasında özellikle genetik faktörler oldukça büyük oranda rol oynamaktadır. Bunun yanı sıra zihinsel ve bilişsel sorunlardan kaynaklı olarak gelişen bir fobi olduğu da söylenebilmektedir. Tedavi unsurları olarak çeşitli ilaç tedavileri, psikoterapi, hipnoz ve yüzleştirme teknikleri kullanılmaktadır.

 

Düzenli şekillerde tedavi gören hastalarda eisoptrofobi durumlarının daha iyi bir hal aldığı da bilinmekte. İlk aşama olarak hasta bu fobi türünü bir hastalık olarak kabul etmesi gerekmektedir. Bu şekilde oldukça başarılı ve sağlıklı sonuçlar alındığı da görülmektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Eisoptrofobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Eisoptrofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Eisoptrofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Eisoptrofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Eisoptrofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.