18 Ocak 2023 Çarşamba

Elektrofobi Nedir Neden Olur?

Elektrofobi Nedir Neden Olur?

Elektrofobi nedir neden olur? Elektrofobi bir elektrik korkusu olarak bilinmektedir. Elektrik korkusu ise özellikle çağımızda oldukça büyük sorunlara yol açabilmektedir. Yaşamımızın her alanında elektrikten faydalanmaktayız. Bu yüzden de bu fobiye sahip olan bireylerin günlük yaşamında çeşitli zorluklar ile karşılaşması oldukça olağan bir durumdur.

Elektrofobi Neden Oluşur?

Elektrofobi nedir neden olur? Fobilerin oluşumunun yalnızca tek bir sebebi yoktur. Pek çok sebep olabilmektedir. Kişinin yaşam öyküsü de fobilerin varlığının temelini oluşturmaktadır. Bir kişi her ne kadar geçmişinde travmatik anılara sahip ise kişinin fobilere yatkınlığı da o şekilde artmaktadır. Bu yüzden erken dönemlerde çocuklara oldukça hassas davranmak gerekmektedir.

Elektrofobi Nedir Neden Olur?


Elektrik ile bazı insanların arası iyi olmayabilir. Kimi insan gelişen teknolojiden çekinmektedir kimisi ise elektriğin insanlara vereceği fiziksel hasardan (yanık oluşumu, kafa travması, elektrik çarpması) korkmaktadır. Bu korkunun kaynağı ise çeşitli sebeplerden ötürü olabilmektedir. Bir yakının elektrik yüzünden vücudunda yanıklar oluşması, travma geçirmesi ya da kısaca canının yandığına şahit olmak kişide psikolojik bir travmaya yol açabilmektedir. Dolayısı ile kişiler bu ve bu gibi durumları gördüklerinde ya da işittiklerinde elektrik üzerinde bir korku hissi yaşayabilmektedirler. Fobinin bir diğer nedeni ise yıldırım düşmesidir. Bu yüzden de kişiler elektriğe karşı bir korku hissedebilmektedirler.

Elektrofobiye sahip olan kişiler, kendilerini yağmurlu ya da rüzgârlı günlerde daha güvensiz hissedebilmektedirler. Elektriklerin ani kesilmesi ya da kontrolsüz olması sebebi ile korkunun seviyesi giderek artarak kişiyi rahatsız edebilmektedir. Dolayısı ile bu durumlarda kişilerin kendilerini rahatsız hissetmesi son derece olağandır. Ayrıca elektrofobiye sahip olan kişiler elektrik kullanımından kaçınmaktadırlar. Elektrikten kaçınarak günümüzde yaşam her ne kadar zor olsa da kişiler korkularından dolayı elektrik gerektirmeyen işlere yönelmektedirler.

 

0 comments:

Yorum Gönder

Elektrofobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Elektrofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Elektrofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Elektrofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Elektrofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.