7 Ağustos 2018 Salı

Yıldız Kayması Neden Olur?



Yıldız kayması neden olur sorusunu birçok kişi merak eder. Gökyüzünde ışıklı bir cismin hızla yer değiltirdiğini görenlerin sayısı epey fazladır.

Yıldız Kayması Nasıl Gerçekleşir

Yıldız kayması nedeni  aslında meteorların yer değiştirmesi  durumudur. Güneş sistemi içinde yer alan gök taşları gezegendeki çekim gücünden etkilenmekte ve bu nedenle yerlerini değiştirebilmektedir. 

 Gerçek yıldızlar dünyadan daha uzakta yer almaktadır. Yani yıldız kayması olarak bilinen durum gök taşları ile ilgilidir. Ayrıca sadece gece zamanında değil gündüz vakitlerinde de  kayma olabilmektedir. 

meteorlar gün içerisinde değişik zamanlarda dünyaya doğru bir geçiş sürecinde olabilir.  Bu düşüş sırasında gökyüzünde yanarlar ve bir tehlike oluşturmazlar. 

Uzayda yer alan ve bağımsız olarak dolaşmakta olan meteorlar, bir anda kapıldıkları çekim kuvveti sonrasında atmosfer hızı da yüksek olması nedeniyle yanarak yok olur.


Yıldız Kayması Neden Olur?

Yıldız Kayma Anı



Yıldız Kayması Ne Zaman Olur?

 Merak edilen bir diğer soru da yıldız kaymasının ne  zaman olduğudur. Bu konulara odaklanarak çalışmalar yapan araştırmacılar, her saat başında 5 farklı meteor düştüğünü belirtmektedir. Yani aslında 24 saat içinde farklı zamanlarda devamlı bir meteor  düşmesi – yıldız kayması durumu vardır.

Yıldız Kaymasına Bakmak Zararlı Mı?

Yıldız kaymasına bakmak   sağlık açısından herhangi bir risk barındırmaz. Yani karanlık zamanlarda görülen ışık kayması durumu uzmanlara göre herhangi bir risk barındırmamaktadır. Bazı kişiler yıldız kaymasına bakarak dilek tutmak ve bu dileklerin olacağını düşünmektedir.




0 comments:

Yorum Gönder

Yıldız Kayması Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Yıldız Kayması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Yıldız Kayması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Yıldız Kayması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Yıldız Kayması Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.