28 Eylül 2022 Çarşamba

Can Sıkıntısı Neden Olur?

Can Sıkıntısı Neden Olur?

öncelikle hayatta her ne yaparsak yapalım bize vakit lazımdır.Aynı şey can sıkıntısı için de geçerlidir yani canımızın sıkılması için de vaktimizin olması gerekiyor.Eğer canınızın sıkılması için vaktiniz varsa o kötü vakti güzelleştirmek için önce yapılabilecek şeyler:

Can Sıkıntısı Neden Olur?
Can Sıkıntısı Neden Olur?
  •  Aktiviteleri düşünün mesela en sevdiğiniz şeylerden herhangi biri,diyelim ki canınız o kadar sıkkın ki o anda hiçbir şey aklınıza gelmiyor,o zaman etrafınızdaki şeylere bir göz atın, detayları inceleyin,yapılma aşamasını kafanızda hayal edin,hayatınızı sorgulamak ve daha iyi bir yaşantıya dönüştürmek için aslında çok da iyi bir fırsat.Oturup bir düşünün ne yapıyorum veya ne yapmalıyım veyahut benim bu hayattaki amacım ne?   
  • Aslında yeni seveceğiniz şeyleri keşfetmenin de tam sırası olabilir.Önceden yapmadığınız bir şeyi yapın,mesela resim çizmek,boyama yapmak,aklınıza gelen güzel sözleri yazmak,Önceden yapmadığınız şeyleri yapmak vs.


bu iki örneğin de sizi can sıkıntısından hatta daha iyisi size yeni hobiler kazandıracağına inanıyorum...
Can Sıkıntısı Neden Olur?

Kronik can sıkıntısı (Boredom), bir insanı sürekli olarak baskılayan ve yaşamdan ayıran zihinsel bir pozisyon olarak boşluk ve Anlamsızlık deneyimi ile ilgili ciddi bir sorundur. Öte yandan, benzer büyüklükteki diğer semptomlarla, ilaç tedavisinin acilen gerekli olduğu klinik depresyonu kaçırmamak için bir uzmana danışmak tercih edilir.

Aynı zamanda kronik can sıkıntısı ve rahatsızlık anlamına gelen can sıkıntısı, çeşitli sözlüklerde, can sıkıntısı durumunda memnuniyetsizlikle yaşanan kronik can sıkıntısı olarak tanımlanır. Kronik can sıkıntısından muzdarip bir kişi, samimi bir duygudurum halindedir, korku halindedir, çünkü yaşamın eylemleri ilgisizdir, tatmin edici değildir.

Bu can sıkıntısı, bir kişinin hayatında normal bir durum olabilir veya belirli durumlarla sınırlı olabilir. Bu, örneğin, can sıkıntısı, boşluk, iş, istihdam, geçmiş ilgi alanları ve Pasiflik ile ilgili aptallık nedeniyle olabilir sein.La öyle görünüyor ki, geçmişte zevkle yaşadığı bir adamın hayatı şimdi bir can sıkıntısı kaynağı haline geldi. Sanki onlarla hiçbir ilgim yokmuş gibi.

Hoş Eylemler birçok nesneye dönüşür

Hayatımızı dolduran anlam çerçevesinin kaybıdır. Yaşam ve ilgi alanları estetiğini kaybetmiş gibi görünüyor. Öyle görünüyor ki, sadece çeşitli olaylar, Eylemler, düşünceler kalıyor. Eğlenceli ve anlamlı Eylemler basit eylemlere, birçok nesneye dönüşür. Tüm deneyimleri birleştiren, yaşam sevinci ve yaşam bilgisi yaratan anlam artık yaratılamaz ve icat edilemez.

Adam şimdi sıkılıyor, tüm görevleriyle ne kadar ileri gidebileceğini ve onlarla başka neler yapabileceğini bilmiyor. Can sıkıntısı çeken bir adam derinden sıkılır, artık hayatıyla ne yapacağını bilemez. Bu, fark edilen ve deneyimlenen bir sıkıntı halidir. Genel olarak veya hayatınızın önemli kısımlarında, bu içsel rahatsızlık, anlam kaybından kaynaklanan varoluşsal derinlikte kendini gösterir ve kolayca çözülemez.

0 comments:

Yorum Gönder

Can Sıkıntısı Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Can Sıkıntısı Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Can Sıkıntısı Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Can Sıkıntısı Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Can Sıkıntısı Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.