28 Eylül 2022 Çarşamba

Amatofobi Nedir Neden Olur?

Amatofobi Nedir?

Bu fobi çeşidinde kişi çevresinde bulunan her türlü toz ve kir gibi oluşumları bir korku haline getirmektedir. Korkulan bu ortamdan veya uyaranlardan yüksek oranla kaçınmaya uzak durulmaya sebebiyet vermektedir. Çoğu kişi için toz veya kir gibi durumlar bir sorun teşkil etmese de bu fobi durumlarına sahip işlerde oldukça kaygı durumlarını tetiklemektedir. Yaşanan bu durumlar kişinin doğrudan sosyal hayatını ve yaşamını etkilemektedir.

 

Bu durumu ortaya çıkartan birçok sebep de bulunmaktadır.  En yaygın belirtileri arasında ise genel bir kaygı hali gözükmektedir. Bununla birlikte nabızda yükselme veya göğüste oluşan hiperventilasyon gibi durumların yaşandığı da oluşmaktadır.

 

Amatofobi Nedir? durumlarının tedavisi için psikolojik terapiler oldukça faydalı olmaktadır. Alanında uzman biri psikolojik danışman ile yardım alabilmeniz mümkündür. Günlük hayatta yapacak olduğunuz gevşeme teknikleri ve maruz kalma teknikleri gibi farklı yöntemler de bilişsel davranış yollarını doğrudan etkileyecektir. Bu sayede zamanla bu fobinin etkilerinden kurtulmanız da mümkün bir hale gelecektir.

 

Amatofobi Nedir Neden Olur?

Amatofobi Neden Olur?

Fobi durumlarını etkileyen en önemli nedenlerden birisi genellikle travmatik sebeplerle oluşan durumlar olmaktadır. Bu tip deneyimler yaşayan kişilerde fobinin kökeni daha net bir şekilde belirmektedir. Bu sebeple geçmiş zamanda yaşamış olduğunuz belli başlı durumlar Amatofobi Nedir? durumları ile doğrudan bağlantılı olmaktadır.

 

Diğer nedenlerden birisi ise gözlem yaparak öğrenme yolu olmaktadır. Amatofobi durumlarını oluşturacak diğer etkenlerden birisi ise başka bir kişiden görülen toz ve kire karşı duyarlılığın kendisinde etken oluşturmasıdır.

 

Örnek olarak yaşanan bir gaz salgınını bir ortamda görmek ve bunun etkilerini yaşamak kişiyi doğrudan etkileyerek fobi durumunu tetiklemesine neden olacaktır. Diğer nedenlerden birisi ise biyolojik olarak yatkınlık durumlar olmaktadır. Tamamen zihinsel olarak yaşanabilecek korkuları deneyimlemek fobi durumlarının da gelişmesine sebep olmaktadır.

0 comments:

Yorum Gönder

Amatofobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Amatofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Amatofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Amatofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Amatofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.