5 Eylül 2022 Pazartesi

Baş Dönmesi Nedir Neden Olur?

Baş Dönmesi Nedir?

Günümüzde sıkça karşılamakta olan baş dönmesi sorunları birçok farklı neden aracılığıyla ortaya çıkmaktadır. Fiziksel bir ağrı olarak başlayan baş dönmesi vücudun işlevsel sağlığını da olumsuz olarak etkileyen bir süreçtir. Baş Dönmesi Nedir? genel olarak nitelendirirsek çevreyi hareket eder gibi hissetmek sersemlik gibi hissiyatları barındıran bir durumdur.

 

Birçok farklı nedeni olması ile birlikte kullanılan ilaçlar kişide bulunan hastalıklar veya her türlü dış etken de baş dönmesini tetikleyebilir. Kalıtsal hastalıklar nedeniyle de baş dönmesi gibi sorunların yaşanabileceği gibi sonradan yaşanabilecek fiziksel durumlardan ötürü de bu sıkıntılar oluşabilmektedir. Özellikle vertigo ve kardiyovasküler hastalıklar sebebiyle baş dönmesi sorunları artış göstermektedir.

 

Baş Dönmesi Nedir Neden Olur?

Baş Dönmesi Neden Olur?

Baş dönmesi hastanın günlük yaşantısını oldukça etkileyen durumların başında gelmektedir. Şiddetli olarak oluşan ve tekrarlayan baş dönmeleri kişinin rahatsızlık düzeyinde ciddi anlamda etkilemektedir. Genellikle hızlı bir şekilde oturmak veya ayağa kalkma hareketlerinde baş dönmesi sorunları oluşabilmektedir. Baş Dönmesi Nedir? hızlı bir şekilde kişinin kendi etrafında dönmesi veya yüksek şiddetli egzersizler yapma gibi durumlardan da kaynaklanabilmektedir.

 

Kimi zamanlarda baş dönmesi problemlerini kişi kendisi anlayabilmektedir. Fakat bazı durumlarda bu sorunların kaynağı daha derin bir anlam da taşımaktadır. Özellikle vertigo gibi iç kulak bölgesinde oluşan denge sorunundan ötürü baş dönmesi sorunları oluşabilmektedir. Bu durumlarda uzman bir hekimden yardım alarak tedavi aşamasına geçilmelidir.

 

Baş dönmesini tetikleyen diğer durumlardan birisi ise migren gibi kronik baş ağrıları olmaktadır. Tansiyon düşüklüğü veya kardiyovasküler hastalıklar da baş dönmesi sorunlarının tetiklediği unsurların arasındadır.

 

Demir eksikliği ve düşük kan şekeri gibi durumlarda da sıklıkla yaşandığı görülmektedir. Şiddetli bir şekilde baş dönmesi yaşayan hastalar genellikle iç kulak hastalığı denilen durumu da yaşayabilmektedir. Bu durumlarda uzman bir hekimden yardım alarak tedavi aşamasına geçilmelidir.

0 comments:

Yorum Gönder

Baş Dönmesi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Baş Dönmesi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Baş Dönmesi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Baş Dönmesi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Baş Dönmesi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.