5 Eylül 2022 Pazartesi

Gül Hastalığı Nedir Neden Olur?

Gül Hastalığı Nedir?

Gül hastalığı türünde kişinin cilt bölgesindeki sivilce benzeri kabarıklar, iltihaplı kızarıklar, yüzeysel damar genişlemeleri olarak ortaya çıkmaktadır. Genel olarak yüz bölgesinde veya burun bölgesinde sıklıkla görülen bir hastalık çeşididir. Kişinin vücudunun diğer yerlerinde de gül hastalığı belirtilerinin görülmesi mümkündür.

 

Gül Hastalığı Nedir? herhangi bir yaş sıralaması gözetmeden her yaş seviyesinde sıklıkla görülme olasılığı yüksek bir hastalıktır. 30'lu yaşlara gelen hastalarda görülme olasılığı daha yüksek bir oranda bulunduğunu da söyleyebiliriz. Sivilce olarak görülen roza hastalığı diğer iltihaplı kabartılara göre ağrılı geçmektedir.

 

Ciddiye alınmadığı takdirlerde bu ağrının artması da mümkün olmaktadır. Bu hastalığın herhangi bir tedavisi olmayıp tetikleyebilecek herhangi etkenlerden uzak durmak da fayda yaratacaktır. Bölgeyi temizlemek ve besleyici kremler kullanmak da hastalığın etkisini azaltan etkenlerdendir. Oluşma boyutuna göre günler veya haftalar da sürebilmektedir.

 

Gül Hastalığı Nedir Neden Olur?

Gül Hastalığı Neden Oluşur?

Gül hastalığı enfeksiyonlarının genel nedenleri ve tıbbi olarak tedavi süreçleri henüz tam anlamıyla bulunmamıştır. Hastalık oluşurken genel olarak yüz çevresini ve burun çevresini hedef almaktadır. Sebepleri arasında dış etkenlere bağlı olan aşırı sıcak veya soğuk havalar, genetik kalıtsal etkenler, alkollü veya aşırı kafein içeren içecekler, sindirim sisteminde yaşanan bozukluklar veya her türlü sinir stres gibi durumlar gül hastalığını tetiklemektedir.

 

Gül Hastalığı Nedir? belirtilerinin yaşanmasıyla çeşitli nemlendiriciler kullanılarak oluşan kızarıklıklar en aza indirgenmeye çalışılır. İlk evrelerinde oldukça etkili olsa da ilerleyen süreçte kızarıklıklar kalıcı bir hal almaya başlayacaktır. Yaşanan kalıcı kızarıklığın etkisi ile hassasiyet ve yanma hissi de etkili bir şekilde artış göstermektedir.

 

Nadir bir şekilde saç diplerinde de görüldüğü gibi ağrı düzeyinde de artma yaşanmaktadır. Hastalıktan faydalı bir şekilde korunmak açısından düzenli bir şekilde güneş koruyucu kullanılmalıdır. Uzman hekim kontrolünde ağrı kesici veya antibiyotik tedavisinde uygulanabilmektedir. Hastalığın etkisinin daha az bir seviyeye çekilmesiyle antibiyotik kesilip krem tedavisi başlanacaktır.

0 comments:

Yorum Gönder

Gül Hastalığı Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Gül Hastalığı Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Gül Hastalığı Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Gül Hastalığı Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Gül Hastalığı Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.