5 Eylül 2022 Pazartesi

İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedir Neden Olur?

İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedir?

İdrar yolu enfeksiyonları genel olarak üriner sistem bölgesinde yaşanan enfeksiyonlar olarak tabir edilmektedir. İdrar yolunun herhangi bir yerinde üreterden veya böbreklerden mesaneye hatta idrar yoluna kadar devam eden çeşitli enfeksiyonları barındırmaktadır. Bazı durumlarda vücut dışındaki bakteriler idrar yoluna karışabilmektedir.

 

İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedir? bu durumlarda ortaya çıkmaktadır. Oluşan enfeksiyon sebebiyle birçok bölge sıkıntılı bir durum oluşturabilmektedir. Bunların başında üretrayı etkilemektedir. Üretra idrarı mesane bölgesinden dışarıya ileten tüptür. Üretra'nın yanında böbrekleri ve mesaneyi de etkilediği görülmektedir.

 

İdrar yolu enfeksiyon hastalıklarının başında mesane bölgesinde görülen sistit hastalığı gelmektedir. Sistit mesane bölgesinde enfeksiyon oluşma durumunu yansıtmaktadır. Bunların yanında üretrit ve piyolenefrit gibi enfeksiyonal hastalıklar da görülmektedir. Oluşan idrar yolu enfeksiyonu hastalıkları idrar yolundaki her bölümü de etkileyebilmektedir.

 

İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedir Neden Olur?

 

İdrar Yolu Enfeksiyonu Neden Oluşur?

İdrar yolu enfeksiyonları genel olarak kadınlarda daha sıklıkla görülen hastalıkların başında gelmektedir. Erkeklere göre kadınlarda daha sıklıkla görülmesinin nedeni kadınların vücudundaki üretra yapısının daha kısa olmasından kaynaklanmaktadır. Bu sebeple kadınlar idrar yolu enfeksiyonu hastalıklarını birden fazla şekilde geçirebildiği görülmektedir.

 

Bakterilere daha açık bir konumda olması açısından kadınlarda idrar yolu enfeksiyonu hastalıkları daha çok oluşabilmektedir. Enfeksiyonun birden fazla nedeni de olmaktadır. İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedir? özellikle çeşitli dış etkenlere bağlı olan bakterilerden dolayı oluşabilmektedir. Bunun yanı sıra daha önceden geçirilmiş olan bir ürüner sistem enfeksiyonu da tetiklemektedir.

 

Cinsel yönden aktif bir kişide idrar yolu enfeksiyonu riskleri de görülmektedir. Bunun yanında menopoz ve idrar kaçırma gibi problemlerden kaynaklı da enfeksiyon oluşumları görülmektedir. Belirtileri arasında idrar yaparken yanma, ateş, yorgunluk hali, sık sık idrara çıkma, kötü kokulu idrar yapmak gibi sebepler enfeksiyon başlangıcını belirtmektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.