19 Eylül 2022 Pazartesi

Kan Fazlalığı Nedir Neden Olur?

Kan Fazlalığı Nedir?

Genel olarak terimi polistemi olarak bilinen tamam fazlalığı birçok farklı belirtiler ile meydana gelebilmektedir. Anemi hastalığı ile benzer belirtilere sahip olduğu için kimi zaman yanlış teşhisler de konulabilmektedir. En iyi sonuçları almak açısından uzman bir hekim aracılığıyla tedaviye başlayıp kan testi işlemleri yapılmalıdır.

 

Yorgunluk halsizlik veya mide bulantısı gibi çeşitli belirtiler ile de ortaya çıkabilmektedir. Kan Fazlalığı Nedir? genellikle kişinin kemik iliği bölgesinde kırmızı kan hücrelerinin aşırı miktarda üretilmesi sebebiyle kan fazlalığı riski oluşmaktadır.

 

Yapılan kan testi sonuçları ile ölçüm değerlerinde kişinin kırmızı kan hücre değerleri normalinden daha fazla çıkarsa polistemi meydana gelmiştir. Kan fazlalığı durumlarının iki farklı sebebi vardır. Biri Primer polistemi diğeri ise Sekonder polistemi olarak bulunmaktadır.

 

Kan Fazlalığı Nedir Neden Olur?

Kan Fazlalığı Neden Olur?

Kan fazlalığı hastalığı kan yapısındaki nokta artış meydana getirmesinde rol oynamaktadır. Oluşan bu artış nedeniyle hastanın vücudundaki damarlarda tıkanıklık da oluşmaktadır. Genel olarak kan fazlalığı hastalığının belirtileri hastaki sürekli bir halsizlik hali olarak yansımaktadır. Gün içinde güçsüz ve halsiz bir şekilde hissetme, baş dönmesi, görme problemleri ve net görememe, cilt yapısında kızarıklık ve kaşıntı, kulak bölgesinde tıkanıklık ve çınlama gibi belirtiler oluşmaktadır.

 

Kan Fazlalığı Nedir? sorunları ile kişinin düzensiz kan akışı nefes darlığı gibi durumları da oluşturabilmektedir. Kan fazlalığı durumları kişinin vücudunda gerekli olmamasına rağmen kırmızı kan hücrelerinin kemik iliği bölgesinde fazlaca üretilmesinden oluşmaktadır. Bu durum hemoglobin düzeyini de beraberinde yükseltmektedir.

 

Diğer nedenlerinden birisi ise kullanılan hormon ilaçları ve tümörler olmaktadır. Her iki durumda da hasta damar tıkanıklığı sorunu ile karşılaşarak çeşitli fonksiyonel rahatsızlıkları yaşamaktadır. El ve ayak bölgesinde oluşan sıcaklık veya yanma hissiyatı gibi durumlar da kan fazlalığını belirtmektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Kan Fazlalığı Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Kan Fazlalığı Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Kan Fazlalığı Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Kan Fazlalığı Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Kan Fazlalığı Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.