19 Eylül 2022 Pazartesi

Krup Hastalığı Nedir Neden Olur?

Krup Hastalığı Nedir?

Krup enfeksiyonları genel olarak ses telleri veya soluk borusunda ödem oluşması ile başlamaktadır. Viral bir enfeksiyon sebebiyle oluşan hastalık hava yollarını daraltıp nefes alıp verme işlemini de zor bir hale getirmektedir. Krup Hastalığı Nedir? daha çok çocuklarda havlamayı andıran öksürük ve nefes esnasında sesli tiz bir ses oluşumunu etkilemektedir.

 

Daha büyük yaştaki çocuklarda görüldüğü gibi genellikle 6 ay ile 5 yaş aralığındaki çocuklarda sıklıkla görülmektedir. Hızlı bir şekilde kötüye gidebilen grup hastalığı nefes alıp verme işleminde sorun yarattığı takdirde tıbbi bir müdahale uygulanması da gerekecektir. Bu hastalığı hafife almadan düzenli bir şekilde kontrollerin uygulanması da fayda sağlayacaktır.

 

Krup hastalığını yaşamış bir çocuk daha sonrasında tekrardan yaşayabilme durumu da vardır. Krup hastalığı genellikle 3-4 gün süresince geçtiği gibi hafif olarak geçirilen hastalıklarda herhangi bir tedaviye de gerek kalmayacaktır. Fakat nefes ve solunum yolu sorunları yaşayan bir çocukta acil tıbbi müdahaleler gerekecektir.

 

Krup Hastalığı Nedir Neden Olur?

Krup Hastalığı Neden Oluşur?

Krup hastalığı yaşayan çocuklar virüs varyantları gibi herhangi bir başkasına da bulaştırma gibi durum bulundurmamaktadır. Sanılanın aksine krup gerçekleşmiş olan bir virüse gösterilen tepki olarak çıkmaktadır. Yani bir virüs tehlikesi taşımamaktadır. Fakat krup hastalığına sebep olan virüs insanlar arasında öksürük veya hapşırık yolu ile kolaylıkla bulaşabilmektedir.

 

Krup Hastalığı Nedir? hastalığını taşıyan bir çocuk varsa çevreden uzak tutulmalı ve elleri düzenli olarak yıkanmalıdır. Hafif bir şekilde hastalık geçiren çocuklarda herhangi bir tıbbi tedaviye gerek kalmamaktadır. Bu durumlarda evde bakım yollarıyla rahatlıkla tedavi edilmektedir.

 

Krup hastalığı geçiren çocuğu sakin tutmaya çalışmak oldukça önemli olacaktır. Hekimin uygun gördüğü ilaçları ateşli olduğu durumlarda kullanabilirsiniz. Her zaman yanında bir ebeveyn olması da oldukça önemli görülmektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Krup Hastalığı Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Krup Hastalığı Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Krup Hastalığı Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Krup Hastalığı Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Krup Hastalığı Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.