5 Ekim 2022 Çarşamba

Ballistofobi Nedir Neden Olur?

Ballistofobi nedir neden olur fobiye sahip olan ya da olduğundan şüphelenen kişilerin merak ettiği konular arasındadır. Ballistofobi, silahtan ya da mermiden korkma anlamı taşımaktadır. Bahsedilen bu korku, sıradan bir korku değildir. Aksine fobi boyutunda olduğu için kişi yaşamını da etkileyebilmektedir. Dolayısı ile ballistofobiye sahip bireylerin yaşamları kimi zaman zorlayıcı olabilmektedir.

Günlük aktivitelerde silah ya da mermiyi andıran, hatırlatan durumlarda ya da seslerde fobi sahibi kişiler, normalin dışında tepki verebilmektedirler. Bunun sebebi ise ballistofobidir. Ballistofobi nedeni ile kişi, ani yüksek seslere diğer insanlara nazaran çok daha duyarlıdır. Dolayısı ile bu durumlarda kişi, fazla tepki verebilir, korkabilir, çığlık atabilir ya da uzun süre titreyebilir. Fobiden kaynaklı olarak bireyde görülen bu durumlar belirli bir süre içerisinde devam edebilir, kimi zaman dakikalar içerisinde yok olur. Ancak durum daha uzun bir süre kendisini tekrarlıyor ise bireyin bu durumda bir uzmana danışmasında fayda vardır.

Ballistofobi Nedir Neden Olur?


Ballistofobi Kimlerde Görülür?

Ballistofobi nedir neden olur sorularının pek çok cevabı bulunmaktadır. Ballistofobi çeşitli durumlarda insanlarda gözlemlenebilmektedir. Ciddiye alınması ve uzman eşliğinde takip edilmesi önemlidir. Böylelikle birey, kendisini günlük yaşantısında çok daha rahat hissetmektedir.

Ballistofobi genel olarak ‘savaş görmüş’ insanlarda ortaya çıkmaktadır. Savaşın korkunç yüzü ile beraber kişilerde bir fobi ortaya çıkması oldukça olağandır. Yaşanılan zorluklar ile beraber savaşı çağrıştıran her şey, kişide büyük bir etki bırakabilmektedir. Mermilerden ya da silahlardan korkma eğilimi gösterebilmektedirler. Bunun haricinde çocukluk döneminde silah ile travmatik anısı olan bireylerde de ballistofobi görülebilmektedir. Ballistofobiyi kontrol altında tutabilmek için kişilerin bir uzmandan yardım alması en doğrusudur. Böylelikle durum kontrol altına alınarak birey yaşamı çok daha rahat bir biçimde sürdürülebilmektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Ballistofobi Nedir Neden Olur? Yayınımızın Yorum Kuralları:

1- Ballistofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda argo barındırmayınız.
2- Ballistofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlarda küfür barındırmayınız.
3- Ballistofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumları saygı çerçevesinde atınız.
Aksi halde Ballistofobi Nedir Neden Olur? bağlantısına atacağınız yorumlar onaylanmayacaktır.